Helgdagar och firande i hela världen
Guinea Bissau, idag är er nationaldag! EDIT gratulerar er på denna speciella dag.

linkMalaysia (Johor) : helgdagar, stängning av banker, skolan semester

Malaysia (Johor) : komplett kalender med helgdagar, nedläggning av banker och börser, skollov, mässor, kultur- och sportevenemang, festivaler, karnevaler, val

 • Kurs: Ringgit (MYR)
 • DatumNamnTypMer
  Torsdag 28 september, 2023Maulidur Rasul /Profetens årsdag (kan ändras till närmaste dag)Muslim, Sufi
  view more
  Måndag 25 december, 2023JuldagenKatolska och protestantiska
  view more
  Torsdag 25 januari, 2024Thaipoosam CavadeeHinduism
  view more
  Lördag 10 februari, 2024Kinesiska nyåret/Tet/LosarSekulär semester
  view more
  Söndag 11 februari, 2024Kinesiska nyåret/Tet/LosarSekulär semester
  view more
  Måndag 12 februari, 2024Kinesiska nyåret/Tet/LosarSekulär semester
  view more
  Tisdag 12 mars, 2024Ramadans början (kan ändras till närmaste dag)Muslim, Sufi
  view more
  Onsdag 13 mars, 2024Mitterminslov semester (början)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
  view more
  Lördag 23 mars, 2024Födelsedag till Sultan av JohorSekulär semester
  view more
  Söndag 24 mars, 2024Mitterminslov semester (avsluta)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
  view more

  Maulidur Rasul /Profetens årsdag (kan ändras till närmaste dag)

  -
  Torsdag 28 september, 2023
  Muslim, Sufi : Profeten Mohammeds födelsedag. I nio dagar är det fester med mässor, fest och parader. Historier berättas om hur bergen dansade när Mohammed föddes och sjöng: Det finns ingen gud utom Allah. Träden svarade: Och Mohammed är hans profet.

  Juldagen

  -
  Måndag 25 december, 2023
  Katolska och protestantiska : I Europa, det vintersolstånd firades med bonfires och ritualer. Den romerska Saturnalier pågick i flera dagar i december. Folket spelat. Den germanska stammar också firas mitt i vintern genom att dricka alkohol. Den bulgariska och polska (med Koleduvane och Gwiazdka) fortsätter denna tradition. Jesus från Nasaret var förmodligen född våren (men reformerta tror att Jesus föddes i höst). Men i den 4: e århundradet, påven Julius Jag valde den 25 december för att fira Jesu födelse. Alltså, en kristen element ingick i det sedan länge etablerade midvintern festivaler.

  Thaipoosam Cavadee

  -
  Torsdag 25 januari, 2024
  Hinduism :

  Kinesiska nyåret/Tet/Losar

  -
  Lördag 10 februari, 2024
  Sekulär semester :

  Kinesiska nyåret/Tet/Losar

  -
  Söndag 11 februari, 2024
  Sekulär semester :

  Kinesiska nyåret/Tet/Losar

  -
  Måndag 12 februari, 2024
  Sekulär semester :

  Ramadans början (kan ändras till närmaste dag)

  -
  Tisdag 12 mars, 2024
  Muslim, Sufi : Ursprungligen är Ramadama namnet på den nionde månaden i den arabiska världen. Det är framför allt en månad av fasta. Fasta föddes inte med Islam. Avstår från att äta och dricka nämns i gamla och nya testamentet, före profeten Muhammed. Således, i Bibeln, det nämns att Queen Esther bad judarna att fasta i tre dagar innan du frågar sin man att skona judarna. Enligt nya testamentet fastade Jesus i 40 dagar i öknen. Hänvisning till denna episod, har kristendomen fasta under 40 dagar kallas Fastan . Idag, varar den fasta av praktiserande katolikerna från askonsdagen till långfredagen. Början av Ramadan generellt beror på lokala observationer av månen månskäran, men andra välja beräkning av new moon eller meddelandet av Saudiarabien att bestämma fasta period börjar. De tre viktigaste förbud av Ramadan är: äta, dricka och ha sex. Det är möjligt att svälja en egen saliv, men inte vattnet som munnen var sköljas. Muslimer kan bada eller duscha, så länge de inte svälja vatten. Alkoholbaserad parfym är förbjudet. Nagelbitning är tillåtet så länge naglar är rena. Dadel rekommenderas efter brytande av snabbt, förutsatt att de inte kommer från Israel. Resenärer, gravida eller menstruerande kvinnor får sluta fasta. Muslimer brukar gå ner i vikt under denna period. Straff är särskilt tunga år Algeriet, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Bahrain och Saudiarabien.

  Mitterminslov semester (början)

  -
  Onsdag 13 mars, 2024
  Skollovens :

  Födelsedag till Sultan av Johor

  -
  Lördag 23 mars, 2024
  Sekulär semester :

  Mitterminslov semester (avsluta)

  -
  Söndag 24 mars, 2024
  Skollovens :