Helgdagar och firande i hela världen

linkÖsterrike (Oberösterreich) : helgdagar, stängning av banker, skolan semester

Österrike (Oberösterreich) : komplett kalender med helgdagar, nedläggning av banker och börser, skollov, mässor, kultur- och sportevenemang, festivaler, karnevaler, val

DatumNamnTypMer
Fredag 5 juli, 2024Sommarlov (början)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
view more
Torsdag 15 augusti, 2024Marie himmelsfärdKatolska
view more
Måndag 9 september, 2024Sommarlov (slut)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
view more
Lördag 26 oktober, 2024NationaldagenNationaldag
view more
Torsdag 31 oktober, 2024Alla helgon semester (början)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
view more
Fredag 1 november, 2024Alla helgons dagKatolska
view more
Måndag 4 november, 2024Alla helgons (slut)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
view more
Söndag 17 november, 2024EwigkeitssonntagSpeciella evenemang
view more
Söndag 8 december, 2024Den obefläckade avlelsenKatolska
view more
Tisdag 24 december, 2024Bankerna är stängdamässa
view more
Tisdag 24 december, 2024Jullov (början)Skollov, förutom de ovan nämnda bankfridagarna (kan variera mellan olika distrikt)
view more
Onsdag 25 december, 2024JuldagenKatolska och protestantiska
view more
Torsdag 26 december, 2024St Stephens dagKatolska och protestantiska
view more

Sommarlov (början)

-
Fredag 5 juli, 2024
Skollovens : http://www.bmbwk.gv.at/schulen/termine.xml

Marie himmelsfärd

-
Torsdag 15 augusti, 2024
Katolska : Antagandet av jungfru är dogm hittills definierats av kyrkan. Definitionen är gjord av Pope Pius XII den 1 november 1950. Påven utropade: Vi förklarar ett gudomligt visade dogm att Immaculate Guds moder, den ständigt jungfru Maria, som fullföljt loppet av hennes jordiska liv var antas kropp och själ i himmelsk härlighet .

Sommarlov (slut)

-
Måndag 9 september, 2024
Skollovens : http://www.bmbwk.gv.at/schulen/termine.xml

Nationaldagen

-
Lördag 26 oktober, 2024
Sekulär semester : Förklaring av neutralitet var en förklaring av det österrikiska parlamentet att förklara landet permanent neutralt. Det antogs den 26 oktober 1955 som en konstitutionell handling av parlamentet, dvs., som en del av Österrikes författning. Formellt, deklarationen utfärdades frivilligt av Österrike. Politiskt, var det en direkt följd av den allierade ockupationen av den sovjetiska unionen, Förenta staterna, Storbritannien och Frankrike mellan 1945 och 1955, som landet befriades av Österrikes statsfördrag 15 maj samma år. Sovjetunionen skulle inte ha gått till statsfördraget om Österrike inte hade begått sig själv för att deklarera sin neutralitet efter de allierade styrkorna hade lämnat landet. [Wikipedia]

Alla helgon semester (början)

-
Torsdag 31 oktober, 2024
Skollovens :

Alla helgons dag

-
Fredag 1 november, 2024
Katolska : Dagen hedrar nu alla helgon i kyrkan, även de som inte känd vid namn. Den första Allhelgonadagen inträffade den 13 maj, 609 (C.E.) när Bonifatius IV accepterade Pantheon som en gåva från kejsaren Phocas. Boniface tillägnad det som kyrkan Santa Maria Rotonda ära Jungfru och alla martyrer. Under Gregorius III: s regeringstid (731-741), var festivalen utökats till att omfatta alla helgon och ett kapell i St. Peterskyrkan invigdes i enlighet därmed. Gregorius IV officiellt dagen i 837:e

Alla helgons (slut)

-
Måndag 4 november, 2024
Skollovens :

Ewigkeitssonntag

-
Söndag 17 november, 2024
kultur : General celebration in memorial of the deceased for the Lutherian Church

Den obefläckade avlelsen

-
Söndag 8 december, 2024
Katolska : Dogma att Mary var från första befruktningen, helt fri från fläckar av arvsynden. Paid holiday when falling on Saturday or Sunday

Bankerna är stängda

-
Tisdag 24 december, 2024
mässa :

Jullov (början)

-
Tisdag 24 december, 2024
Skollovens : http://www.bmbwk.gv.at/schulen/termine.xml

Juldagen

-
Onsdag 25 december, 2024
Katolska och protestantiska : I Europa, det vintersolstånd firades med bonfires och ritualer. Den romerska Saturnalier pågick i flera dagar i december. Folket spelat. Den germanska stammar också firas mitt i vintern genom att dricka alkohol. Den bulgariska och polska (med Koleduvane och Gwiazdka) fortsätter denna tradition. Jesus från Nasaret var förmodligen född våren (men reformerta tror att Jesus föddes i höst). Men i den 4: e århundradet, påven Julius Jag valde den 25 december för att fira Jesu födelse. Alltså, en kristen element ingick i det sedan länge etablerade midvintern festivaler.

St Stephens dag

-
Torsdag 26 december, 2024
Katolska och protestantiska : Remembrance of St Stephen, the first Christian martyr.